Lijepi osmijeh sva vrata otvara !

U suradnji sa specijalistima iz različitih grana dentalne medicine, u DAMI DENT ordinaciji možemo napraviti potpunu rekonstrukciju Vašeg osmijeha i postići prekrasan prirodan i mladolik izgled cijelog lica što će Vam podariti novu sigurnost i samopouzdanje. 

 

Nakon kliničkog pregleda, analize fotografija i studijskih modela, donosimo plan,  prezentiramo Vam više terapijskih mogućnosti i zajedno s Vama odlučujemo koja je solucija najbolja za Vas.

 

 

Zahvati estetske stomatologije doprinose savršenstvu osmijeha u smislu promjene oblika, veličine, boje i položaja zubi. Obuhvaćen je širok raspon stomatoloških zahvata: manje korekcije zubi ubrušavanjem na nivou cakline, postava modernih visokoestetskih kompozitnih ispuna ( „bijele plombe“ ) u boji pacijentovih zubi, te keramičkih  inlaya i onlaya kojima se nadomještaju pojedini dijelovi zuba, zatim izrada keramičkih ( „porculanskih „ ) ljuskica ( laminati, fasete ) koje se lijepe na prednje zube, bez brušenja zubnog tkiva ili uz minimalno brušenje, a kojima se postiže tzv. Hollywood smile i kojeg imaju sve Hollywoodske zvijezde ; a korigiraju oblik zubi, njihovu veličinu, moguće su manje korekcije položaja zubi, te trajna korekcija boje…Zatim su tu zubni implantati kojima se nadomješta 1 ili više zubi, izbjeljivanje bilo profesionalno u ordinaciji ili  Xwhite trakice kao odlična alternativa profesionalnom izbjeljivanju. Vrlo značajna terapijska mjera estetske stomatologije jest ortodontska terapija kojom se ispravljaju rotacije, nepravilan položaj zubi, anomalije zagriza i sl. nepravilnosti. To se postiže aparatićima za zube, fiksnima ( bravice koje se lijepe na zube ) i mobilnima; koje pacijenti još zovu „proteze za zube“ J. U današnjoj suvremenoj ortodonciji koriste se bijele estetske bravice i bravice koje znatno brže ispravljaju zube nego prijašnje, te razni tzv.nevidljivi aparatići za zube. Također, u estetskoj stomatologiji, ponekad je potrebna korekcija gingive ( zubnog mesa ) i eventualno koštanog tkiva oko zubi –  tzv.crveno-bijela estetika

LJUSKICE ( VENEERS, lumineers ) = HOLLYWOOD SMILE 

PREP I NON-PREP LJUSKICE

Fasete koje se lijepe na prednje zube

 

DAMI DENT ordinaciji možemo Vam podariti Hollywoodski osmijeh! 

Vrlo često se na prednjim zubima,  za uljepšavanje osmijeha, postizanje svjetlije boje zubi i uklanjanje prirođenih mrlja i defekata cakline, izrađuju ljuskice, fasete (veneers i lumineers). 

 

Njima se, također, mogu ispraviti i manje ortodontske  estetske nepravilnosti zubi – manje korekcije oblika, veličine i položaja zubi. 

 

Ljuskice se izrađuju od dentalne keramike ( porculana ), a izgledom predstavljaju tanke prozirne ljuskice koje se lijepe na prednju površinu zubi.

Imaju niz prednosti:

– zahtijevaju minimalnu preparaciju ( brušenje ) i to samo prednje površine zubi, a u novije vrijeme, ovisno o slučaju, izrađuju se i ljuskice koje ne zahtijevaju nikakvu preparaciju tzv. NON- PREP ljuskice (ljuskice bez brušenja zubi )

– ne mijenjaju boju

– čvrste su i dugotrajne 

– estetski izuzetne jer omogućavanju prirodnu transparenciju prednjih zubi

– u većini slučajeva mogu se izraditi u samo 2 posjete

 

 

VENEERS

 

Zubne ljuskice od E-max keramike u ordinaciji DAMI DENT ( slika PRIJE i POSLIJE )

Close Menu